Σωματείο εργαζομένων στη «MELLON» : Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση για την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης

Σε στάση εργασίας σήμερα Τρίτη 6 Ιούλη από τις 9 π.μ. ως τις 12 μ. και σε Γενική Συνέλευση προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στη «Mellon», διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το σωματείο, στην τελευταία συνάντηση με την διοίκηση, για τη Συλλογική Σύμβαση, από την εργοδοσία «επανέλαβαν ότι δεν δέχονται κανένα αίτημα των εργαζομένων και ότι θέλουν να προχωρήσουν στην υπογραφή της Σύμβασης “με τους ίδιους όρους”», ενώ «κάποια μάλιστα από τα αιτήματά μας που δέχθηκαν εν μέρει, όπως η αύξηση της άδειας πατέρα κατά 5 μέρες, τα 100 ευρώ εφάπαξ για γέννηση τέκνου και η επέκταση κατά ένα μήνα του μειωμένου ωραρίου, αποδείχθηκε ότι δεν έχουν κανένα κόστος για την εταιρεία. Απέρριψαν δηλαδή για άλλη μια φορά κάθε οικονομικό αίτημα που θα μπορούσε να δώσει μια “ανάσα” στο σύνολο των εργαζομένων».

«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με τις διεκδικήσεις μας», σημειώνει το σωματείο, προσθέτοντας: «Η δική μας θέση ήταν σαφής: Η Σύμβαση να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, να ενταχθούν στη Σύμβαση όλοι οι όροι που θα συμφωνήσουμε και όχι σε ξεχωριστά χαρτιά, όπως γίνεται με τα tickets, που δεν έχουν την ίδια δέσμευση για τον εργοδότη όπως η Σύμβαση. Η διοίκηση αποδέχτηκε το αίτημά μας για το διάλειμμα να λογίζεται ως χρόνος εργασίας και να μην υπάρχει επέκταση ωραρίου, σε αντίθεση με το νέο νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Παρ’ όλα αυτά αρνήθηκε να εντάξει στη Σύμβαση όρο που δεν θα επιτρέπει τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Δηλαδή αφήνουν κι εδώ ανοιχτό παράθυρο για εφαρμογή 10ωρης δουλειάς χωρίς έξτρα αμοιβή, επειδή, όπως είπαν, δεν θέλουν να στερήσουν αυτό το «δικαίωμα» από κανέναν εργαζόμενο!!! Ποιον δουλεύουν; Κανένας εργαζόμενος δεν έχει αιτηθεί να δουλεύει απλήρωτα 10ωρα και 7ήμερα.

Δεν τους ενδιαφέρει το δικαίωμά μας να ζούμε και να δουλεύουμε με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα. Με θράσος μιλάνε για ποιοτικές παροχές που δίνουν στους γονείς, όταν τόσο καιρό δεν έχουν νοιαστεί ούτε για τις ελάχιστες ανάγκες τους (απολύσεις μαμάδων, εμπόδια στις γονικές άδειες κλπ.)».

Ακόμη το Σωματείο στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «EOS MATRIX», ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία, με πρόσχημα τη μείωση της δουλειάς και του τζίρου της εταιρείας.

Πηγή : www.902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *