Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ: «Δημόσιες υπηρεσίες αρνούνται να εξυπηρετήσουν πολίτες και τους στέλνουν στα ΚΕΠ»

Με μια οργισμένη ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ καταγγέλλουν ότι Δημόσιες υπηρεσίες αρνούνται περιστασιακά ή σε μόνιμη βάση να εξυπηρετήσουν πολίτες, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, και τους στέλνουν στα ΚΕΠ.

Με αφορμή, όπως την χαρακτηρίζει η ΠΟΣΕΚΕΠ, απροκάλυπτη έως προκλητική και απαράδεκτη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας,με την οποία προτρέπονται ανοικτά οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ για μεταβιβάσεις ενάριθμων ΕΙΧ και ΔΙΧ, καταγγέλλει την επί σειρά ετών τακτική και πρακτική πολλών υπηρεσιών του Δημοσίου και Οργανισμών του,να παραπέμπουν τους πολίτες στα ΚΕΠ για διαδικασίες αρμοδιότητάς τους που διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα ΚΕΠ υπάρχουν Διευθύνσεις και Τμήματα Μεταφορών και Επικοινωνιών που λειτουργούν σε Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, διάφορες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ, ΔΟΥ, Αστυνομικά Τμήματα, Στρατολογικές Υπηρεσίες, ακόμα και υπηρεσίες Δήμων, όπως π.χ. Δημοτολόγια ή Ληξιαρχεία, που αρνούνται περιστασιακά ή σε μόνιμη βάση να εξυπηρετήσουν πολίτες, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, και τους στέλνουν στα ΚΕΠ.

Επίσης πάντα σύμφωνα με τους εργαζομένους στα ΚΕΠ, αρκετές υπηρεσίες δεν απαντούν καν σε τηλεφωνικές κλήσεις με αποτέλεσμα ο πολίτης να αγανακτεί και να καταφεύγει αναγκαστικά σε ΚΕΠ προκειμένου να εξυπηρετηθεί.

«Για την απαράδεκτη αυτή τακτική, που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του COVID-19 και που συνιστά κατ’ουσίαν μια ιδιότυπη άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος δημόσιων λειτουργών, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καλούμε τα εποπτεύοντα Υπουργεία να λάβουν μέτρα,ώστε να σταματήσει όπου συμβαίνει, καθώς θίγει δικαιώματα πολιτών και επιφέρει προβλήματα στη λειτουργία των ΚΕΠ» καταλήγει η ΠΟΣΕΚΕΠ

Πηγή : www.dikaiologitika.grΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *