Στην ανεργία οδηγεί η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους 450 περίπου εργαζόμενους που δουλεύουν στην καθαριότητα

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στην ανεργία οδηγεί η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους 450 περίπου εργαζόμενες και εργαζόμενους που δουλεύουν στην καθαριότητα του ΕΦΚΑ. Πρόκειται για εργαζόμενους που εδώ και δύο χρόνια δουλεύουμε στα κτίρια του ΕΦΚΑ σε όλες τις πόλεις με απ’ ευθείας σύμβαση με τον ΕΦΚΑ. Η διοίκηση του Οργανισμού με απευθείας ανάθεση δίνει την καθαριότητα σε εργολάβους, πετώντας μας στην ανεργία.
Η σύμβασή μας έληγε τον Μάρτη και η διοίκηση του ΕΦΚΑ έδωσε παράταση στις συμβάσεις μας μέχρι τις 31 Μαίου. Αντί να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για να συνεχίσουμε οι 450 εργαζόμενες/οι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό για να αναθέσει το εργο σε εργολάβο. Η κυβέρνηση δείχνει για μια ακόμη φορά την εμμονή της να ξαναφέρει τους εργολάβους μαζικά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Ομως τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα γιατι αυτός ο διαγωνισμός δεν εχει ολοκληρωθεί ακόμη και υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς καθαρότητα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Αντί λοιπόν να προχωρήσουν σε νέα παράταση της σύμβασης μας για όσο διάστημα χρειαστεί, κάνουν την απαράδεκτη επιλογή να δώσουν με απ’ ευθείας ανάθεση σε εργολάβους την καθαριότητα του οργανισμού, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
Ολοι καταλαβαίνουμε ότι η καθαριότητα των δημόσιων κτηρίων, δεν είναι εποχική δουλειά. Είναι μόνιμη και σταθερή ανάγκη. Ιδίως αυτην την περίοδο της πανδημίας που κάναμε μεγάλο αγώνα για να εξασφαλίσουμε την καθαριότητα και την υγεία του κόσμου. Γι’ αυτό παλεύουμε για τη μονιμοποιηση των συμβασιούχων. Καμία σκέψη να ξαναγυρίσουμε σε καθεστώς εργολαβιών, με κλεμμένα ένσημα, κλεμμένα μεροκάματα και απλήρωτη δουλειά.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Είναι απαράδεκτο , η διοίκηση του ΕΦΚΑ να αρνείται να συναντηθεί με τις εργαζόμενες/ους της καθαριότητας και τα σωματεία τους.
Καμία και κανένας να μην απολυθεί. Διεκδικούμε την παράταση όλων των συμβάσεων για όσο διάστημα χρειαστεί.
Να σταματήσει ο διαγωνισμός που ξαναφέρνει τους εργολάβους στον ΕΦΚΑ και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με απ’ ευθείας σύμβαση με τον οργανισμό.
Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλες και όλους

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *