Στην εργασία τους επιστρέφουν απολυμένοι συμβασιούχοι Δήμου

Στην εργασία τους επιστρέφουν από σήμερα επτά συμβασιούχοι της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, μετά την θετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και έχουν ορισθεί να συζητηθούν στις 28 Απριλίου. Η δε αγωγή τους, όπως σημείωσε η δικηγόρος που τους εκπροσωπεί έχει ορισθεί για τον Οκτώβριο του 2020.

Οι συγκεκριμένοι επτά  εργαζόμενοι, εργάζονταν στη ΔΕΥΑΚ από το 2015 με συμβάσεις ορισμένου έργου και τους τελευταίους μήνες είχαν απολυθεί.

Με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει, χθες συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή και το δικαστήριο αποφάσισε οι εργαζόμενοι αν επιστρέψουν στην εργασία τους τουλάχιστον μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Μάλιστα, κατά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής, η δικηγόρος τους Μαίρη Πλευριά, έθεσε το κατεπείγον της υπόθεσης, το οποίο συνίσταται στο γεγονός της διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, αλλά και στο γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της δημοτικής επιχείρησης. Αυτό το έχει συνομολογήσει και η ΔΕΥΑΚ, αφού με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αναγνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη εργασία των συμβασιούχων και έχει δεχτεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κι αυτό γιατί εργάζονταν σε καίρια πόστα που αφορούν την αποχέτευση και τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε: «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Είναι μια απόφαση που εισηγήθηκα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και τα μέλη του συμβουλίου υπερψήφισαν. Οι συμβασιούχοι, όπως και οι 16 συνάδελφοί τους, που λίγους μήνες νωρίτερα ακολούθησαν τη συγκεκριμένη διαδικασία, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η επαναπρόσληψή τους θα βοηθήσει επιχειρησιακά τη ΔΕΥΑΚ».

ΠΗΓΗ: tharrosnwes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *