ΣΤΗΝ ΕΡΤ Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ … ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;

Γνωστοποιήθηκε πριν ημέρες επιστολή του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τις θέσεις του για την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με αυτήν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι ο ουσιαστικός διάλογος, με την κατάθεση εμπεριστατωμένων προτάσεων, είναι προϋπόθεση για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων. Για το λόγο αυτό απέστειλε τις ακόλουθες επιστολές στον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ζούλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Γιώργο Γαμπρίτσο, καταθέτοντας τις απόψεις του για το Οργανόγραμμα και τον Γενικό Κανονισμό της ΕΡΤ Α.Ε. αλλά και συμμετέχοντας στη διαβούλευση για το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΕΡΤ 2020-2024.

Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρονται

«Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά επιδιώκει ουσιαστικό διάλογο και τοποθετείται πάντα με υπευθυνότητα και συγκεκριμένες προτάσεις. Στηρίζει δε πάντα τον Εθνικό Φορέα Ραδιοτηλεόρασης και Διαδικτύου, τιμώντας τον συνταγματικό και ουσιαστικό του ρόλο στην πολυφωνία, την λειτουργία της Δημοκρατίας και εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Αντίστοιχα στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και υπερασπίζεται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Όμως, μετά τις αποφάσεις σας για το Οργανόγραμμα και τον Γενικό Κανονισμό της ΕΡΤ ΑΕ και την ανάρτησή τους στη Διαύγεια χωρίς να λάβετε υπόψη σας τις από 6-2-2020, 13.2.2020 και 6.3.2020 επιστολές μας, δηλώνουμε ότι τα κείμενα αυτά δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Επιπλέον δημιουργεί θέματα νομιμότητας, όπως σας έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, η διαδικασία κοινοποίησης των αποφάσεων σας μέσω των εκπροσώπων των εργαζομένων δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και όχι απευθείας στην Ένωση, που είναι το αρμόδιο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Ως εκ τούτων, η ΕΣΗΕΑ επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νομικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά της.Επειδή στον συνδικαλισμό όλα έχουν τη σημασία τους θέλουμε να θυμίσουμε απόσπασμα από προηγούμενη ΠΡΟΣΦΑΤΗ επιστολή που είχε στείλει η ΕΣΗΕΑ προς την ΕΡΤ.

«Αρχικώς, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι η διοίκησή σας προχώρησε στην εκπόνηση του εν λόγω Σχεδίου, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι Στρατηγικό Σχέδιο στην ΕΡΤ δεν έχει εκπονηθεί τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια. Για να είμαστε πιο δίκαιοι, ένας έπαινος αναλογεί και στις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΡΤ, που ξεκίνησαν τη διαδικασία της εκπόνησης στρατηγικού σχεδιασμού.

Θεωρούμε επίσης πολύ θετικό, το γεγονός ότι δίνετε το Σχέδιο αυτό σε διαβούλευση, γιατί ακόμα και αυτά τα Σχέδια που είχαν εκπονηθεί στο απώτατο παρελθόν από την ΕΡΤ, δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα, παρέμειναν, ως «κρυφά μυστικά», κτήμα μόνον της ανώτατης διοίκησης της ΕΡΤ, με φυσικό επακόλουθο να μην μπορούν να υφίστανται δημόσιο έλεγχο και να μην εφαρμοστούν τελικώς.»

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με πρόεδρο την κυρία Αντωνιαδου (επικεφαλής της παράταξης ΝΔ) και γραμματέα τον κ. Καπακο (επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ) παρά την τελευταία κριτική ,βρίσκουν θετικό το νέο πλαίσιο της ΕΡΤ!

Στην ανακοίνωση μάλιστα δείχνει η ΕΣΗΕΑ ένα διαφορετικό δρόμο αφού «παρακάμπτονται» έμμεσα, οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων .

Άραγε έγινε εξαντλητικός διάλογος με τους εργαζόμενους για το νέο πλαίσιο?

 Έλαβαν στην ΕΣΗΕΑ υπόψη τα προβλήματα όλων των διευθύνσεων της ΕΡΤ η μήπως έγινε κάποια διαπραγμάτευση που δεν γνωρίζει η μεγάλη μάζα?

Και επειδή στην πολιτική όλα έχουν τη σημασία τους, στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η παράταξη τους στην ΕΣΗΕΑ βλέπει θετικά το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ.
Κύριε πρόεδρε της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ποιον δουλεύουν κάποιοι, η ποιον …δουλευετε όλοι?

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί έμμεσα την σημερινή κατάντια με τα νούμερα τηλεθέασης της ΕΡΤ?

Σήμερα δεν πλήττεται η αξιοπιστία των συναδερφων μας δημοσιογράφων με το αποτέλεσμα της κατρακύλας της τηλεθέασης ?

Το πρόσφατο πλαίσιο Οργανόγραμμα, Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας και Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, σηματοδοτούν την ένταση της επιχειρηματικής δράσης στην ΕΡΤ, την κλιμάκωση της
εντατικοποίησης της εργασίας , την κατάργηση κάθε έννοιας μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα, δημιουργώντας έναν συγκεντρωτικό, αυταρχικό, διευθυντικό μηχανισμό βαθύτατα αντισυναδερφικο και αντεργατικό, προσαρμοσμενο στον εκάστοτε κυβερνητικό διαχειριστή.

Ομάδα συνδικαλιστών δε, συγχρωτίζεται με τους « λακέδες της εξουσίας» που χρόνια γνωρίζουν τις …αδυναμίες τους .
Τώρα που οι …»γλάστρες» ετοιμάζονται να διοικήσουν, τα φυτά δύσκολα θα χωρέσουν σε αυτές .Θέλουν ανοιχτό έδαφος …..

Η επιτροπή δίνει ραντεβού σε ανοιχτή εκδήλωση για την ΕΡΤ προσεχώς .

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΗ –ΡΗΞΗΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *