Καμία δέσμευση από την Ιονική ΑΕ και τη HILTON για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μπροστά στην ανακαίνιση του Ξενοδοχείου.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι ,
Με ευθύνη η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου ενημερώνει τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου , σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 26/10/2020 με τους εκπροσώπους της Ιονικής ΑΕ και της Hilton , κατόπιν αίτησης του επιχειρησιακού σωματείου .

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Κ. Παστός καθώς και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης Μ. Καμηλάκης καθώς ταυτόχρονα είναι και εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ του επιχειρησιακού σωματείου . Το συνδικάτο γνωρίζοντας τις ανησυχίες και τα προβλήματα στο ξενοδοχείο έχει διαμορφώσει ήδη το ακόλουθο πλαίσιο αιτημάτων το οποίο το έχει κάνει γνωστό στο προεδρείο του επιχειρησιακού σωματείου και διατυπώθηκε προφορικά στην συνάντηση . Το πλαίσιο των αιτημάτων αφορά την απαίτηση , η εταιρεία να απαντήσει γραπτά προς ενημέρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων στα παρακάτω:
1.Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των χώρων – τμημάτων παρεχόμενων υπηρεσιών που γίνονται οι εργασίες ανακαίνισης είτε είναι σε εξέλιξη είτε
αυτών που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον . Το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα εξής :
1.1 Ποια τμήματα που επηρεάζονται από τις τωρινές ή μελλοντικές εργασίες ανακαίνισης πρόκειται να κλείσουν προσωρινά ή μόνιμα.
1.2 Ποιες από τις παρεχόμενες υπηρεσίες θα μεταφερθούν προσωρινά ή μόνιμα σε άλλο χώρο .
2.Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας χωρίς καμία βλαπτική μετατροπή στις εργασιακές σχέσεις ενώ όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται μέχρι
τώρα με συμβάσεις ορισμένου χρόνο να μετατραπούν σε αορίστου μετά την λήξη τους .
3. Άμεση ενίσχυση των κρίσιμων τμημάτων καθαριότητας , ασφάλειας και συντήρησης με απευθείας πρόσληψη πλήρους απασχόλησης των
εργαζομένων που απασχολούνται μέσο εργολαβικών εταιρειών
4.Καμία μείωση μισθών και βλαπτικών μεταβολών στους όρους εργασίας που θα επηρεάσει αρνητικά τους μισθούς μας .
5.Διασφάλιση του εισοδήματος όλων των εργαζομένων και πλήρης κάλυψη του συνόλου των μισθολογικών απωλειών από την εφαρμογή των
αναστολών εργασίας και της εκ περιτροπής εργασίας.
6.Ποιες είναι οι θέσεις της εταιρείας για την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας .

Τα συγκεκριμένα αιτήματα διατυπώθηκαν στην συνάντηση με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από την πλευρά μας , αλλά δυστυχώς δεν λάβαμε καμίααπολύτως απάντηση σε κανένα από αυτά .

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η ανακαίνιση του τμήματος spa HILTΟNIA , δεν υπάρχει από την εταιρεία καμία δέσμευση για το μέλλον των εργαζομένων ενώ πολλοί θα επανέλθουν σε καθεστώς αναστολής με απροσδιόριστο το μέλλον τους για τους επόμενους μήνες. Αυτή η τακτική της εταιρείας δείχνει τι θα επακολουθήσει στη συνέχεια και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και ιδιαίτερα τους ελαστικά απασχολούμενους.

Για αυτό λέμε ότι όλα είναι στον αέρα. Για αυτό πρέπει τώρα όλοι οι εργαζόμενοι του Ξενοδοχείου να ενωθούμε και να αντιδράσουμε απέναντι στην αβεβαιότητα .Άμεσα να διεκδικήσουμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος μας με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Η αναστολή εργασίας , δηλαδή η επιβίωση με ψίχουλα κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχιας (534 ευρώ κάθε 2μηνο) , δεν αποτελεί αποδεκτή λύση για εμάς όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά για κανέναν . Δεν μας ικανοποιεί το γεγονός ότι το πλάνο της εταιρείας έχει ορίζοντα μέχρι όσο δίνεται η δυνατότητα της αναστολής εργασίας χωρίς να διευκρινίζεται τι θα γίνει μετά . Κανείς μας δεν πρέπει εφησυχάζει με αυτά τα μέτρα γιατί όλα δείχνουν πως θα πάρουν μόνιμο χαρακτήρα .

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να οργανωθούν ,να απαιτήσουν και να αντιδράσουν δυναμικά .Να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους σπέρνουν την απογοήτευσή και την λογική του «δεν βαριέσαι» , να μην πιστεύουν όσους τους λένε να «κάτσουν στα αυγά τους κα να αρκεστούν σε όσα έχουν» .

Συνάδελφοι Στις 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου HILTON πρέπει να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση σε όλους αυτούς που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι να περιμένουμε την απόλυση, το τσεκούρωμα των δικαιωμάτων μας. Να μην πιστέψουμε στα ψέματα περί οικονομικής δυσκολίας των μεγάλων επιχειρηματικών κολοσσών . Σκοπός της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ είναι να μεταφέρει το κόστος την ανακαίνισης στις δικές μας πλάτες και σε αυτό έχει την στήριξη της κυβέρνησης.

Το Συνδικάτο Αττικής , με την δύναμη των μελών του και την εμπειρία των αγώνων τους όλα αυτά τα χρόνια , δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας . Θα δώσει την μάχη μαζί με όλους τους συναδέλφους για να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , μισθοί που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας , κόντρα σε κάθε μορφής εκμετάλλευση , στις ελαστικές μορφές εργασίας , την ακραία εντατικοποίηση και τους εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων (εξτρά , εκ περιτροπής , εργολαβικούς κτλ) .

Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε , δεν θα είμαστε ξεχωριστά στα κέρδη και συνεταίροι μόνο στην χασούρα όπως θέλουν να μας
επιβάλουν , την υγειονομική κρίση να την πληρώσουν αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια θησαυρίζουν από τον μόχθο μας .

Όλοι στις 2 Νοέμβρη στην 24ωρη απεργία του κλάδου!

Όλοι στην μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *