Στον αέρα οι προσλήψεις 4.000 Νοσηλευτών. Το ΔΟΥΛΕΜΑ πάει σύννεφο…

ΑΡΜΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προσλήψεις  4.000 Νοσηλευτών. Χωρίς Έγκριση ΠΥΣ, «προεκλογικές Υποσχέσεις(;)» με ορίζοντα το  2022. ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για Παράταση και Νέες Προκηρύξεις-Διορισμό  για τους υπόλοιπους 5.000 Επικουρικούς και τους 4.000 του ΟΑΕΔ. Το ΔΟΥΛΕΜΑ πάει σύννεφο…

Οι Υπουργοί Υγείας κ. Κικίλιας και Δημόσιας Διοίκησης κ. Βορίδης ανακοίνωσαν την Προκήρυξη 4.000 Θέσεων για Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία, υλοποιώντας τη σχετική(;) δέσμευση του κ. Μητσοτάκη. «Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτώνπρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία. Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους (σ. σ το 2021…). Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

Και αφού τα  ΜΜΕ της λίστας Πέτσα και τα γνωστά παπαγαλάκια έχουν ξεσαλώσει υμνώντας τη Κυβέρνηση και το Μωυσή κ. Μητσοτάκη, έρχεται η ΑΛΗΘΕΙΑ των εγγράφων και των Αριθμών και διαπιστώνεις ότι για το 2021η Κυβέρνηση,  έχει ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΜΟΝΟ 1500 Θέσεις διαφόρων κλάδων και Ειδικοτήτων. Ας δούμε τι απάντησε σε σχετική Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο «τσεκουράτος» κ. Βορίδης στις 24-2-2021.

«6. Τέλος, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού Προσλήψεων έτους 2021, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του ν.4622/2019 (Α΄133), με την υπ αριθμ. Πρωτ. 42/30-9-2020 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η κίνηση των διαδικασιών για τη πλήρωση χιλίων εκατό(1.100) θέσεων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ και χιλίων πεντακοσίων (1.500) θέσεων ως λοιπό Προσωπικό διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων. Η κατανομή του ανωτέρου Προσωπικού ανά υπηρεσία και φορέα ( Νοσοκομεία, Κ.Υ κ.λπ.) διενεργείται από το Υπουργείο Υγείας.»

Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθείς, στο σχεδιασμό που έχει εγκρίνει η Κυβέρνηση για το 2021, σύμφωνα με το Αρμόδιο Υπουργείο, δεν υπάρχουν στο Προγραμματισμό, μέχρι τώρα,  ΠΟΥΘΕΝΑ οι 4.000 Θέσεις Νοσηλευτών και η σχετική ΑΝΑΓΚΑΙΑ έγκριση  Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου. Παρά μόνο 1500 Θέσεις,  Λοιπού Προσωπικού, που επίκειται η κατανομή τους από το Υπουργείο Υγείας. 

Πέρα λοιπόν από τα ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ που προκύπτουν, σύμφωνα με τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία, για το εάν πραγματοποιηθούν οι 4.000 προσλήψεις ή αποτελούν μέρος ενός  σχεδιασμού  της Κυβέρνησης με  σαφώς «προεκλογικό άρωμα», προκύπτουν  πολλά ερωτήματα και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους  που ήδη είναι στις Δημόσιες Δομές Υγείας.

Διαβάστε επίσης : Κατάργηση τριετιών ζητεί ο ΣΕΒ / «Πάγο» και στην αύξηση του μισθού

Με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και κ. Κικίλια, η Υγεία, από το Μάρτη του 2020 έως σήμερα,  έχει ενισχυθεί,  με διορισμούς και παρατάσεις, με πάνω από 9.000 Επικουρικό Προσωπικό, ενώ έχει παραταθεί και η θητεία των 4.000 εργαζομένων του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα δε  με την εξαγγελία για Προκήρυξη ΜΟΝΟ των 4.000 Νοσηλευτών, μένουν εκτός των σχεδιασμών της Κυβέρνησης, πάνω από 5.000 Επικουρικοί άλλων κατηγοριών και Ειδικοτήτων  καθώς και οι 4.000 του ΟΑΕΔ, με το εργασιακό τους μέλλον αβέβαιο, με τη λήξη των σχετικών παρατάσεων και τη σχετική «αφωνία» της Κυβέρνησης για το τι «μέλλει γενέσθαι». 

Καθήκον των Εργαζομένων, των Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ να ζητήσουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ από τη Κυβέρνηση:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ-ΟΑΕΔ.  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ-ΟΑΕΔ  ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

Υ.Γ : Πέρα από τους Επικουρικούς και τους ΟΑΕΔ, μπροστά στην  απόλυση βρίσκονται και οι Εργαζόμενοι με Ατομικές Συμβάσεις, αφού δεν υπάρχει το Αναγκαίο Θεσμικό Πλαίσιο, η Παράταση λήγει στις 31/12 και ήδη Κυβέρνηση – Διοικήσεις δρομολογούν την επαναφορά των Εργολάβων. ΑΜΕΣΑ πρέπει να υπάρξει το Θεσμικό Πλαίσιο για τις Ατομικές Συμβάσεις και η Παράταση των Συμβάσεων  μέχρι την Επανασύσταση των Οργανικών Θέσεων και τη Προκήρυξη τους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *