Στον εισαγγελέα η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για παράβαση καθήκοντος

Προηγήθηκαν μήνυση οικογένειας για το θάνατο Σερραίου πολίτη μέσα σε λίγες ώρες στο νοσοκομείο των Σερρών αλλά και καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών που αφορούσαν στην έλλειψη προσωπικού
Την Εισαγγελία Σερρών να συνεχίσει την έρευνα γύρω από τον αυξημένο αριθμό θανάτων στο νοσοκομείο της πόλης κατά την περίοδο της έξαρσης του κορoνοϊού ζήτησε με κατεπείγουσα έγκληση της η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Η τελευταία έδρασε αυτεπάγγελτα, ζητώντας από την Εισαγγελία Σερρών να συνεχίσει την έρευνα και να μην την βάλει στο αρχείο. Στην κίνηση αυτή προχώρησε η Εισαγγελία μετά την μήνυση οικογένειας για το θάνατο Σερραίου πολίτη μέσα σε λίγες ώρες στο νοσοκομείο των Σερρών αλλά κι οι καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών που αφορούσαν στην έλλειψη προσωπικού.

Εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών

«Επιστρέφοντας την υπ΄ αριθμό πρωτ. ΕΓ3-2020/380 αναφορά σας μετά της συνημμένης δικογραφίας , σας γνωρίζουμε ότι δεν εκκρίνουμε την ενέργεια σας να την θέσετε στο αρχείο κατά το άρθρο 43-2 του ΚΠΔ καθόν από τα λεγόμενα του καταγγέλλοντος ιατρού ΧΧΧΧΧ και της Διευθύντριας του ΧΧΧΧΧ. τμήματος του Νοσοκομείου ΧΧΧΧΧ από τα έγγραφα της δικογραφίας και ιδία το υπ αριθ 12-5-2020 έγγραφο της ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών σηματοδοτούνται ενδείξεις τελέσεως των εγκληματιών της παράβασης καθήκοντος κατά του 259ΠΚ και της εκθέσεως ……εκ μέρους του Δντη της 4ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σερρών και ως εκ τούτο είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί η προηγηθείσα προκαταρκτική εξέταση.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να κληθεί η ιατρός ΧΧΧΧΧ να καταθέσει αν η παραίτηση της σχετίζεται με τις παρατηρούμενες ελλείψεις αναισθησιολόγων στο τμήμα που προΐστατο και σε κάθε περίπτωση να καταθέσει ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση και πως αντιμετωπιζόταν μέχρι την αποχώρηση της και ειδικότερα πως καλύφθηκαν οι εφημερίες κατά τους μήνες Απρίλιο – Μάιο 2020 και μετέπειτα».

Πηγή : https://www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *