Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Χανίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο των Χανίων θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη το απόγευμα οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με τους εργαζόμενους να ζητούν μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων τους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, στο επόμενο χρονικό διάστημα από 31/10/2021 έως 31/12/2022 λήγουν οι συμβάσεις εργασίας συνολικά 365 εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας τονίζοντας πως ένα μεγάλο ποσοστό θέσεων καλύπτεται με συμβασιούχους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη μονιμοποίηση τους με σταδιακή μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθώς πρόκειται για εργαζόμενους εξειδικευμένους στο αντικείμενο τους δύο και πλέον έτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όπως γνωρίζετε το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων αποτελεί το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της περιφερειακής ενότητας Χανίων Κρήτης παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα από 31/10/2021 έως 31/12/2022 λήγουν οι συμβάσεις εργασίας συνολικά 365 εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που υπηρετούν στο Γ.Ν.Χ. Πιο αναλυτικά πρόκειται για επικουρικό προσωπικό σε αριθμό (211), ΣΟΧ (109) ,και ΟΑΕΔ (45) .Ένα μεγάλο ποσοστό θέσεων καλύπτεται με συμβασιούχους .Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ζητάμε τη μονιμοποίηση τους με σταδιακή μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πρόκειται για εργαζόμενους εξειδικευμένους στο αντικείμενο τους δύο και πλέων έτη. Είναι αναγκαία η μονιμοποίηση τους γιατί τυχόν απομάκρυνση τους θα επιφέρει αναστάτωση και δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο μας με αρνητικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας στους συμπολίτες μας ,ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που διανύουμε το σύστημα υγείας απαιτεί ενίσχυση και σταθερές σχέσεις εργασίας.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας αγωνιζόμαστε για την παραμονή όλων στις θέσεις τους, για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας».

Πηγή : www.voucherergasia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *