Συγκέντρωση μεταλλεργατών το πρωί στο ναυπηγείο του Ψαρρού

Σε συνέχεια των δράσεων του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, Αττικής και Νήσων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης συγκέντρωση στο ναυπηγείο του Ψαρρού.

Στη διάρκειά της μίλησαν ο Σταύρος Τουμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών και ο Γιάννης Δεληγιάννης, γραμματέας του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Έγινε ενημέρωση – συζήτηση με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας που με αυτή πρόσχημα η κυβέρνηση προχωρά στη νομοθέτηση αντιδραστικών – αντεργατικών νόμων. Όπως τόνισαν, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να διασφαλίσει την υγεία του λαού. Νομοθετεί, υπογράμμισαν, για τη διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου και τσακίζει τον λαό.

Αναφέρθηκαν επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Έγινε εκτενής αναφορά στις καταγγελίες των σωματείων για την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και ότι η προστασία της ζωής των εργαζομένων είναι κόστος για τους εργοδότες. Δεν πρέπει να γίνουμε κιμάς για κανέναν, σημείωσαν.

Επίσης έγινε ενημέρωση για το πλαίσιο της νέας ΣΣΕ και το πώς θα πρέπει να συμβάλει ο κάθε ένας ώστε αυτός ο αγώνας που θα δοθεί να είναι δυναμικός, αλλά να έχει και την κατάληξη της υπογραφής και τήρησης αυτής. Όπως σημείωσαν, είναι αγώνας όλων και η υπογραφή της θα δώσει φτερά στο εργατικό κίνημα.

Η κυβέρνηση, συνέχισαν, φέρνει αντεργατικά νομοσχέδια όπως για την απαγόρευση των συναθροίσεων, την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια και τις σχολές, τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, που στόχο έχουν να καταστείλουν κάθε εστία αντίδρασης μέσα στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία. Επίσης δρομολογεί νέο ασφαλιστικό έκτρωμα.

Για όλα αυτά, κατέληξαν, θα απαντήσουμε με απεργία όταν η κυβέρνηση τα πάει για ψήφιση, ενώ ακόμα και αν ψηφιστούν θα τα ακυρώσουμε στην πράξη όπως πολύ καλά γνωρίζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

ΠΗΓΗ

1 thought on “Συγκέντρωση μεταλλεργατών το πρωί στο ναυπηγείο του Ψαρρού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *