Συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας για εργατικό ατύχημα ανασφάλιστου ντελιβερά

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας η εξ αναβολής συζήτηση για εργατική διαφορά ανάμεσα σε εργαζόμενο και στους εργοδότες επιχείρησης στο τομέα του γρήγορου φαγητού-καφέ στον Βόλο.  Κάλεσμα απευθύνει το “Ξεκίνημα Βόλου” τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με το “Ξεκίνημα” πρόκειται για διανομέα  που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα την ώρα της εργασίας του αλλά σε μέρα που δεν «φαίνεται» ασφαλισμένος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το “Ξεκίνημα”:
Ο Β.Μ. είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, εν ώρα εργασίας, τα μεσάνυχτα της 15ης Απριλίου 2021. Στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκαν πολλαπλά κατάγματα του αγκώνα και αιμάτωμα στο κεφάλι και για αυτό μπήκε χειρουργείο. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο εργαζόμενος, η αντίδραση του εργοδότη μετά το περιστατικό ήταν αρχικά η αφόρητη πίεση για να μην δηλώσει το τροχαίο ως εργατικό ατύχημα. Η πίεση γρήγορα έγινε ευθείες απειλές προς τον εργαζόμενο και την οικογένειά.

Παρά, τις απειλές ο εργαζόμενος Β.Μ. δεν έσκυψε το κεφάλι και προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Πρόκειται για στάση θαρραλέα και περιφανή που χρειάζεται την έμπρακτη αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας. Οι εργοδότες νοιώθουν ισχυροί, ότι δεν τους πιάνει τίποτα και αποθρασύνονται όταν έχουν απέναντί τους εργαζόμενους φοβισμένους και απομονωμένους. Όταν όμως σταθούν απέναντί τους εργαζόμενοι αποφασισμένοι που έχουν δίπλα τους την αλληλεγγύη του κινήματος τότε το πράγμα αλλάζει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *