Σύλλογος προσωπικού ΕΥΔΑΠ : Διαμαρτυρία στη διοίκηση ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο για τη νέα ΣΣΕ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη 6 Ιούλη στις 12 μ. έξω από το κτίριο της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό καλεί ο Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ ενάντια στην πρόταση της διοίκησης για τη νέα ΣΣΕ.

«Μια πρόταση που είχε απαράδεκτους όρους, που δεν συζητήθηκαν και δεν συμφωνήθηκαν ποτέ από την επιτροπή διαπραγμάτευσης και η διοίκηση θέλησε να την επιβάλει και να την προωθήσει», σημειώνει ο Σύλλογος, ο οποίος δεν αποδέχεται «το κείμενο που κατέθεσε η εργοδοσία και αποφάσισε να το επιστρέψει στη διοίκηση ως απαράδεκτο».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ απαιτεί από τη διοίκηση «να πάρει πίσω τους συγκεκριμένους όρους και να προχωρήσει στη σύναψη ΣΣΕ που θα σταματάει τις προηγούμενες περικοπές και θα εξασφαλίζει αυξήσεις άμεσα στους εργαζόμενους».

Σημειώνει ότι το σχέδιο ΣΣΕ «θα φέρει πακτωλό εκατομμυρίων στους μετόχους και στο Υπερταμείο και διάλυση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», ενώ αφήνει «για άλλη μια φορά εκτός ΣΣΕ τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ με διαφορετικές σχέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με την ΕΣΚ, το σχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει υποχρέωση αλλαγής του κανονισμού προσωπικού (προσπαθώντας να ανατρέψει συγκροτημένα δικαιώματα) και του κανονισμού υγειονομικής υπηρεσίας ώστε να μην είναι «κόστος» για την εργοδοσία. Εκπόνηση μελέτης και εφαρμογής «νέου μισθολογίου» που θα λαμβάνει υπόψη διαφοροποιήσεις μισθολογίου της εταιρείας και ομοειδών επιχειρήσεων της χώρας και της ΕΕ. Εισάγει σύστημα αξιολόγησης σύμφωνα με τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, που στόχο θα έχει τη μεγιστοποίηση των κερδών, το ξεζούμισμα των εργαζομένων και θα είναι ο προθάλαμος απολύσεων.

Εισάγει σύστημα πρόσθετης αμοιβής που πρόθεση έχει να στοιχίσει τους εργαζόμενους πίσω από τη στοχοθεσία της εργοδοσίας, να αυξήσει την εντατικοποίηση της εργασίας, να απογειώσει τις διακοπές νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, να καταπατήσει ακόμα και τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που θα έχουν απομείνει. Εισάγει όρο στο ακροτελεύτιο άρθρο που ακυρώνει οποιοδήποτε ευνοϊκότερο όρο υπάρχει στις προηγούμενες ΣΣΕ. Ακόμα και τη μισθολογική προώθηση και την όποια αύξηση, τη μεταθέτει μετά από 14 μήνες.

Η ΕΣΚ καλεί τα σωματεία και την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ να πάρουν άμεσα αποφάσεις για κινητοποιήσεις, την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ να μη διανοηθεί να προχωρήσει στην ψήφιση και στην υπογραφή αυτών των επαίσχυντων όρων που υπονομεύουν τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς, την υγεία και το μέλλον των εργαζόμενων και των οικογενειών τους και τονίζει ότι «οι κινητοποιήσεις που προτείνουμε δεν περιλαμβάνουν απλώς την αντίθεση στο σχέδιο ΣΣΕ μα την πλήρη αντίθεσή μας στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ».

Πηγή : https://www.902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *