Όχι από ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η κυβέρνηση επιλέγει την υποχρεωτικότητα χωρίς να έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια εφαρμογής συναινετικών μέτρων που προάγουν την ηθική της ευθύνης

Κατά της κυβερνητικής τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις εργασίας τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Κατά πληροφορίες μάλιστα η αντίθεσή του θα εκφραστεί και στην σχετική ψηφοφορία στη Βουλή αφού κατά την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα επαναφέρει με νέους όρους τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Υπέρ του εμβολιασμού, κατά της υποχρεωτικότητας

Σε σχέση με την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού, εν προκειμένω όμως η κυβέρνηση επιλέγει την υποχρεωτικότητα χωρίς να έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια εφαρμογής συναινετικών μέτρων που προάγουν την ηθική της ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μάλιστα με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Υγείας Ανδρέας Ξανθός και Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισημαίνουν ότι με την τροπολογία δεν υπάρχει καμία προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία, αλλά “αντίθετα με ρητή πρόβλεψη για αναστολή καθηκόντων και μη καταβολή αποδοχών σε ανεμβολίαστο προσωπικό του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Κατά η γνώμη τους, όσα προβλέπονται στην τροπολογία σημαίνουν απολύσεις εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές και συμβασιούχων σε δομές του ΕΣΥ και προνοιακά ιδρύματα. Σημειώνουν ότι η αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών είναι τιμωρητική και δεν είναι αποδεκτή και θυμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει από καιρό ότι είναι αποδεκτό να οριστούν πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες (νοσηλεία ασθενών, φροντίδα ηλικιωμένων ή ευπαθών ομάδων) που θα εκτελούνται αποκλειστικά από εμβολιασμένο προσωπικό. Οι δύο τομεάρχες διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση επιλέγει για μία ακόμη φορά τη “γραμμή” του αυταρχισμού και του διχασμού και όχι της πειθούς και της κοινωνικής συνοχής. “Εκτός κι αν το σχέδιο είναι η γενικευμένη υποχρεωτικότητα και η θεραπεία σοκ αλά Μακρόν” διερωτώνται.

Πηγή : https://www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *