Συστήνονται 1800 επιπλέον οργανικές θέσεις για την στελέχωση των ΜΕΘ, ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας (όλα τα άρθρα)

Όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου 

Με το άρθρο 2 θεσπίζεται η δυνατότητα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων να συνεργάζεται με ιδιώτες γιατρούς και προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων με απόδειξη παροχής υπηρεσιών

Με το άρθρο 3 τακτοποιούνται σε νοσοκομεία εποπτείας του Υπουργείου Υγείας, οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου της υπό εκκαθάριση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία ΚΕΚ – ΑΕΜΥ

Με το άρθρο 4 δύναται να παρατείνονται οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού που προσελήφθη στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες αντιμετώπισης του Covid-19 έως τις 30.6.2021. Ειδικότερα, έντονη αγωνία επικρατούσε στις τάξεις των εργαζομένων νοσοκομείων που λειτουργούσαν ως επικουρικό προσωπικό και έβλεπαν τη σύμβαση τους που τέλειωνε στις 30/9/2020 να μην ανανεώνεται. Τελικά η πολυπόθητη ανανέωση της σύμβασής πραγματοποιείται με το επικουρικό προσωπικό να διασφαλίζει την παρουσία του τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021. Έτσι, η κυβέρνηση υλοποίησε τη δέσμευση της για παράταση της σύμβασης του επικουρικού προσωπικού, όπως είχε αυτή εκφραστεί από το Υπουργείο Υγείας.

Με το άρθρο 5 καθορίζετε την αμοιβή των οικογενειακών γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις 2000 ευρώ.

Το άρθρο 6 ασχολείται με τον ευαίσθητο χώρο της αντιμετώπισης των ναρκωτικών εισάγοντας αλλαγές στην Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών

Το άρθρο 7 ασχολείται με την διεύρυνση των ιατρικών πράξεων που εκτελούνται στις αυτοτελείς μονάδες ημερήσιας νοσηλείας.

Το άρθρο 8 μεταξύ άλλων αναφέρεται στη αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ και τη νέα σύσταση του Δ.Σ του. Σύμφωνα με την τροπολογία, το νεο Δ.Σ. του Οργανισμού θα αποτελείται από 11 μέλη αλλά κανένα από αυτά δε θα προέρχεται από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίθεσή της.

Στο άρθρο 9 οι εξυπηρετήσεις στους ιδιώτες συνεχίζονται με την προσπάθεια νομοθετικής επίλυσης των πολεοδομικών εκκρεμών υποθέσεων τους ανεξαρτήτως του χρόνου κατάθεσης του σχετικού φακέλου.

Το άρθρο 10 νομιμοποιεί τις δαπάνες των Κέντρων Υγείας για την εξέταση των διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό από ιδιωτικά εργαστήρια με μόνο παραστατικό το τιμολόγιο.

Το άρθρο 11 συστήνονται 1800 επιπλέον οργανικές θέσεις για την στελέχωση των ΜΕΘ.

Πηγή : https://www.news4health.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *