«Τα μόνα πρωτόκολλα που υπακούει η εργοδοσία είναι αυτά του κέρδους της»

Καταγγελία του σωματείου εργαζομένων σε «VODAFONE» – «360 CONNECT» για τη διαχείριση της κατάστασης από την εργοδοσία της Vodafone μετά από κρούσμα κορωνοϊού

Τη στάση της εργοδοσίας της «Vodafone», μετά και την ύπαρξη νέου κρούσματος κορωνοϊού στο τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών στο κτίριο του Φαλήρου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Vodafone» – «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές.

Σημειώνει ότι «η εργοδοσία για το μόνο που ενδιαφέρθηκε ήταν να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου. Καλούσαν τους εργαζόμενους Κυριακή εκτός βάρδιας να πάνε από εκεί να παραλάβουν υπολογιστή (desktop, ούτε καν laptop) για τηλεργασία με τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να τους σταλεί στο σπίτι μέσω Courier! Για την εξέταση των συναδέλφων αναμένουμε… ενώ για το τεχνικό σταθερής στη διπλανή αίθουσα δεν προβλέπεται τίποτα όπως την προηγούμενη φορά που αποδείχθηκαν τραγικές οι επιλογές τους, αφού να θυμίσουμε ότι μετακίνησαν το μισό τμήμα χωρίς να γίνουν rapid ή μοριακά tests και εν τέλει προέκυψε κι άλλο κρούσμα σε εκείνους στου Ρέντη».

«Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως τα μόνα πρωτόκολλα που υπακούει η εργοδοσία είναι αυτά του κέρδους της», τονίζει το Σωματείο, προσθέτοντας ότι «το μόνο που τους νοιάζει είναι μην και χαθεί καμία κλήση, μην και δεν τρέξει το project και δεν πιαστούν οι στόχοι. Για αυτό χρησιμοποιεί το εργαλείο της τηλεργασίας, ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει τη λειτουργία της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και όχι γιατί νοιάστηκαν για την υγεία μας όπως υποκριτικά λένε».

To Σωματείο  πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση, απαιτώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και αναμένει την απάντηση της εργοδοσίας. Απαιτεί παροχή μαζικών, δωρεάν επαναλαμβανόμενων tests στους εργαζόμενους, μέριμνα μετακίνησης με ασφάλεια στα κτίρια, να υπάρχει μόνιμα ιατρός Εργασίας παντού. Ατομικά ακουστικά και θέσεις εργασίας. Να γίνονται τακτικά απολυμάνσεις.

Πηγή: 902.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *