Τα θετικά μηνύματα για τους εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό

Μια…αχτίδα φωτός διαφαίνεται για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό. Δύο επαγγελματικούς κλάδους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον κορωνοϊό!

Για τις εξελίξεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν άμεσα χιλιάδες εργαζόμενους ενημερώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) βάσει και σχετικών ανακοινώσεων του Υπουργείου Εργασίας

Ειδικότερα η ΠΟΕΕΤ πληροφορεί τα μέλη πως ανανεώνονται αυτόματα τα βιβλιάρια υγείας (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) όσων λήγουν στις 28/2/2021 για ένα χρόνο.

«Επομένως, αν και δεν έχουν φανεί ακόμα τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές σύμβασης, είμαστε καλυμμένοι ασφαλιστικά μέχρι 28/2/2022. Αναρωτιόμαστε λοιπόν αφού μπόρεσε να γίνει η ανανέωση ασφαλιστικής ενημερότητας χωρίς να φαίνονται τα ένσημα, γιατί το υπουργείο δεν δίνει αντίστοιχη λύση και για τα επιδόματα του ΕΦΚΑ όπως π.χ. το επίδομα λοχείας» τονίζει η ΠΟΕΕΤ που επαναλαμβάνει το αίτημά της για συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη για να συζητούνται «προτάσεις ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες».

Ενώ καλά νέα έχουν και για την ΚΥΑ για τις παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας. Όπως αναφέρεται υπογράφθηκε η ΚΥΑ που παρατείνει τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021. Η πληρωμή θα γίνει αυτομάτως στους δικαιούχους και τις ημερομηνίες πληρωμής θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ.

«Η δέσμευση και η ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο υπουργείο εργασίας είναι πως τα επιδόματα ανεργίας παρατείνονται κανονικά, ακόμα κι αν έχουν πάρει μια παράταση μέσα στο 2020» συμπληρώνει η ΠΟΕΕΤ που θυμίζει επίσης ότι έχει πάρει ΦΕΚ και η ρύθμιση για επιδότηση 2 μηνών σε όσους δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

«Έχουμε πολλά ανοικτά ζητήματα που πρέπει να λυθούν ακόμα και δηλώνουμε πως η Ομοσπονδία μας δεν θα σταματήσει να διεκδικεί, αντιθέτως θα εντείνει την προσπάθεια να εξασφαλίσει εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους αλλά και να διασφαλίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα που απορρέουν μέσω των κλαδικών συμβάσεων εργασίας που είναι εν ισχύ»

Πηγή : www.voucherergasia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *