Τάνια Ελευθεριάδου : Σκανδαλώδης παραχώρηση προστασίας για τον καταδικασμένο επιχειρηματία Λαυρεντιάδη

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου με θέμα τη σκανδαλώδη και προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις εισόδους του εργοστασίου Λιπασμάτων

Σκανδαλώδης παραχώρηση προστασίας για τον καταδικασμένο επιχειρηματία Λαυρεντιάδη

Κατέθεσα σήμερα επίκαιρη ερώτηση με θέμα τη σκανδαλώδη και προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις εισόδους του εργοστασίου Λιπασμάτων. Όπως τονίζω, τις τελευταίες ημέρες, στην Καβάλα παρατηρείται η παρουσία τουλάχιστον 10 αστυνομικών και 2 περιπολικών να προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης στο εργοστάσιο του γνωστού επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (Λιπάσματα Καβάλας, στη Ν. Καρβάλη), ο οποίος καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία σε απιστία για την υπόθεση της Proton Bank.

Η διοίκηση του εργοστασίου έχει προβεί σε παράνομες ομαδικές απολύσεις 130 εργαζομένων του εργοστασίου και χρωστά εκατομμύρια σε ΕΦΚΑ, Εφορία, Τράπεζες (με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου), ΔΕΠΑ, ΔΕΗ κτλ.. Το γεγονός αυτό προκαλεί αλγεινή εντύπωση, καθώς η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας παραμένει υποστελεχωμένη. Άρα, η στέρηση αστυνομικών δυνάμεων από την προστασία των πολιτών προς όφελος ενός επιχειρηματία-και μάλιστα του συγκεκριμένου-, είναι σκανδαλώδης.

Το Υπουργείο θα κληθεί να απαντήσει για το αν ισχύει ότι έχουν παραχωρηθεί 2 περιπολικά και δύναμη 10 αστυνομικών για τη φύλαξη των εισόδων του εργοστασίου Λιπασμάτων στην Καρβάλη και ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει εγκρίνει τη φύλαξη, και για πόσο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *