Θ. Καμπαγιάννης: Κυβέρνηση Μητσοτάκη, Κυβέρνηση διαρκούς συνταγματικής εκτροπής

Ο δικηγόρος και μέλος του μέλος του Δ.Σ. στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας με την «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή», Θανάσης Καμπαγιάννης, σχολιάζοντας την επιστροφή των απαγορεύσεων των συναθροίσεων επισημαίνει ότι πρόκειται για πολιτική απαγόρευση απέναντι στο διογκούμενο φοιτητικό κίνημα που καμία σχέση δεν έχει με τη δημόσια υγεία. «Όσες και όσοι – ιδίως νομικοί – σιώπησαν ή επιφυλάχτηκαν στα προηγούμενα απαγορευτικά, είναι η ώρα να μιλήσουν» επισημαίνει.

Με νέα αιφνιδιαστική απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, χωρίς καμία απολύτως σαφής αιτιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες φαίνεται ότι φωτογραφίζουν συγκεντρώσεις που τυχόν διεξαχθούν, εν μέσω αντιδράσεων και ψήφισης σε λίγες ημέρες του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Με δήλωση του ο δικηγόρος Θ. Καμπαγιάννης σχολιάζει την παραπάνω εξέλιξη επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. «Κυβέρνηση Μητσοτάκη, Κυβέρνηση διαρκούς συνταγματικής εκτροπής» υπογραμμίζει.

«Γενική Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από σήμερα Τρίτη μέχρι τη Δευτέρα τα ξημερώματα: καμία σχέση με υγειονομικά μέτρα, καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. Πρόκειται για πολιτική απαγόρευση απέναντι στο διογκούμενο φοιτητικό κίνημα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μόνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που κάθε μήνα (είναι το τρίτο μετά τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη) εκδίδει γενικό απαγορευτικό αναστολής του ά. 11 του Συντάγματος με αστυνομική διαταγή» δηλώνει και προσθέτει: Όσες και όσοι – ιδίως νομικοί – σιώπησαν ή επιφυλάχτηκαν στα προηγούμενα απαγορευτικά, είναι η ώρα να μιλήσουν.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *