Θεσσαλονίκη: «Στα κάγκελα» έμποροι στην Τούμπα – «Ανοίξτε μας»

Συμβολική διαμαρτυρία στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Τούμπας, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, πραγματοποιούν σήμερα έμποροι της περιοχής.

Οι καταστηματάρχες κρέμασαν μαύρες σημαίες και κρατούν πλακάτ με το σύνθημα «Ανοίξτε μας».

Ειδικότερα ζητούν από την κυβέρνηση άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων ενώ στα πλακάτ αναγράφουν ακόμη: «Το λιανεμπόριο δεν αυξάνει τα κρούσματα» και «Θέλουμε τις δουλειές μας πίσω και όχι επιδόματα». Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη συμβολική διαμαρτυρία είχαν πραγματοποιήσει χθες καταστηματάρχες στην Πολίχνη.

Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, στην έκδοση ψηφίσματος με ευρύτατη πλειοψηφία προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά την αποψινή συνεδρίασή του, που συγκλήθηκε εκτάκτως με μόνο θέμα συζήτησης “την πορεία της λειτουργίας του λιανεμπορίου και τη στήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που προέκυψε από την πανδημία της Covid-19”.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στον εμπορικό κόσμο της πόλης, έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην πόλη μας, όπως έγινε στην υπόλοιπη χώρα.

Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης αυτής το συντομότερο δυνατό.

Η προάσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί αναμφίβολα το πρωτεύον ζήτημα και σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες, ώστε να στηριχθεί το σύστημα υγείας.

Επιτακτικό αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης είναι να υπάρχει μόνιμος δίαυλος άμεσης και διαρκούς ενημέρωσης του Δήμου μας για τα  επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν και τα μέτρα τα οποία συζητιούνται και σχεδιάζονται για την περιοχή μας και να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η γνώμη του.

Παράλληλα, θεωρούμε απολύτως αναγκαία τη στήριξη της αγοράς και της οικονομίας της πόλης όχι μόνο με τη σημερινή οικονομική στήριξη, αλλά και την επόμενη μέρα με μονιμότερα μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές”.

Σημειώνεται ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το λιανεμπόριο τοποθετήθηκαν, πέραν του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και των Επικεφαλής και Δημοτικών Συμβούλων όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, οι: Απόστολος Τζιτζικώστας (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), Λάζαρος Κυρίζογλου (Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης), Ιγνάτιος Καϊτεζίδης (Πρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας–Χορτιάτη), Ιωάννης Μασούτης (Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης), Μιχάλης Ζορπίδης (Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης), Παντελής Φιλιππίδης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), Ανδρέας Μανδρίνος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης), Αναστάσιος Καπνοπώλης (Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης), Βασίλης Γεωργιάδης (Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης), Κώστας Ιακώβου (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων), Θανάσης Νικολόπουλος (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων), Πέτρος Σημάδης (Πρόεδρος Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης), Κυριάκος Τσιαούσης (Πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό Θεσσαλονίκης) και Ιωάννης Γκλαρνέτατζης (Πρόεδρος Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου–Χάρτου Νομού Θεσσαλονίκης).

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: newsit.gr

Πηγή : https://www.typosthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *