Θετικοί στον covid-19 νοσηλευτές και τεχνικός στον Ευαγγελισμό

Τρεις νοσηλευτές που εργάζονται σε κλινική που νοσηλεύει περιστατικά covid-19 στον Ευαγγελισμό διαγνώστηκαν θετικοί και μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στο προσωπικό της κλινικής έχουν διενεργηθεί τεστ και ήταν αρνητικοί ενώ όσοι νοσηλευτές εμφάνιζαν συμπτώματα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Θετικός διαγνώστηκε και εργαζόμενος στην τεχνική υπηρεσία ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων της υπηρεσίας έχει τεθεί σε καραντίνα αφού είχε έρθει σε επαφή με το κρούσμα παρότι το πρώτο τεστ που διενεργήθηκε βγήκε αρνητικό. Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας αφού βάρδιες σε τομείς της μένουν χωρίς κάλυψη.

Τα περιστατικά αυτά είναι μόνο ένας μικρός αριθμός από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί ανάμεσα στο προσωπικό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που είναι υποχρεωμένο να νοσηλεύει έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων covid-19 που κάποιες φορές αγγίζουν τα 100.

Όπως έχουμε επισημάνει ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών ο χώρος των νοσοκομείων και ιδιαίτερα αυτών που δέχονται περιστατικά covid-19 εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους έκθεσης στον ιό τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτά. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έχουμε δεκάδες κρούσματα ανάμεσα σε προσωπικό που υπηρετεί σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας.

Απαιτείται λοιπόν να επανεξεταστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας και ο έλεγχος για την πιστή εφαρμογή τους, να υπάρξει επάρκεια σε μέσα προστασίας και βεβαίως να διενεργούνται συστηματικά  τεστ σε όλο το προσωπικό των μονάδων υγείας.

Επιπλέον είναι αναγκαίο να διαμορφωθούν χώροι που θα διασφαλίζουν ασφαλείς συνθήκες παραμονής για τα διαλλείματα του προσωπικού αφού στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί που υπάρχουν σήμερα είναι μικροί και χωρίς εξαερισμό με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για τη διασπορά της νόσου.

Τα αυξημένα κρούσματα ανάμεσα στο προσωπικό των μονάδων υγείας θέτουν βεβαίως επί τάπητος το ζήτημα της κάλυψης των τεράστιων κενών σε προσωπικό που θα επέτρεπε τη νοσηλεία των περιστατικών με ασφαλείς όρους για τους εργαζόμενους αλλά και δημιουργία «εφεδρειών» στην περίπτωση που ένα μέρος του προσωπικού εκτεθεί στον ιό.

Ταυτόχρονα ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ανάμεσα στο προσωπικό των μονάδων υγείας αποδεικνύει περίτρανα για μία ακόμη φορά την υποχρέωση της πολιτείας να εντάξει τους υγειονομικούς στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων χωρίς καμία καθυστέρηση .

Τέλος, η Κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ πρέπει καθημερινά να δίνουν στη δημοσιότητα τα κρούσματα που διαγιγνώσκονται σε προσωπικό των μονάδων υγείας καθώς και όσων τίθενται σε καραντίνα.

Πηγή : https://ygeionomikoi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *