Τι ενόχλησε τελικά την ΟΛΜΕ;

Τι ενόχλησε τελικά την ΟΛΜΕ;

Τα πώς και τα γιατί, οι δυνατότητες αντίδρασης του κλάδου στα αντιεκπαιδευτικά-αντεργατικά νομοθετήματα της κυβέρνησης είναι αυτά με τα οποία θα έπρεπε -κατά την ταπεινή μας γνώμη- να ασχολείται η ΟΛΜΕ και όχι με απειλές εναντίον μια εφημερίδας που έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών λειτουργών.

Η προβολή των απόψεων που χαρακτήρισαν «πραξικόπημα» τα γεγονότα στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, η οποία αποφάσισε να σταματήσει η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης, εξόργισε την Ομοσπονδία.

Ενοχλήθηκε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) από το χθεσινό ρεπορτάζ μας για όσα διημείφθησαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, η οποία αποφάσισε να σταματήσει η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης που επέβαλε με νόμο αλλά και με αγωγές σε βάρος των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών το υπουργείο Παιδείας.

Η ΟΛΜΕ στην επιστολή της προς την «Εφ.Συν.» υποστηρίζει ότι «Η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία προστάζει όχι μόνο να διερευνήσει κάθε καταγγελία που έρχεται στην εφημερίδα σας, αλλά αν μη τι άλλο να ερωτάται ο καταγγελλόμενος, που στην περίπτωση αυτή είναι η ΟΛΜΕ, μια ιστορική Ομοσπονδία με τεράστιους αγώνες».

Χωρίς καμία διάθεση να αμφισβητήσουμε την ιστορικότητα της Ομοσπονδίας και τους τεράστιους αγώνες του κλάδου -τους οποίους προβάλλουμε αδιαλείπτως στα 9 χρόνια λειτουργίας μας- θυμίζουμε στον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΟΛΜΕ, κ. Θ. Τσούχλο και Θ. Μαλαγάρη αντίστοιχα, που υπογράφουν την οργισμένη επιστολή, ότι το χθεσινό μας ρεπορτάζ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να καταγράψει τις διαφωνίες και την κριτική που ασκήθηκε από συνδικαλιστικές παρατάξεις για τη στάση μελών του προεδρείου της συνέλευσης των προέδρων, οι οποίοι είναι και μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και οι οποίοι ανήκουν πολιτικά στη ΔΑΚΕ και τις ΣΥΝΕΚ. Οσα συμπεριλαμβάνονται στο ρεπορτάζ έχουν ανακοινωθεί δημόσια, ενώ δόθηκε -ως όφειλε- χώρος σε όλους τους εμπλεκόμενους να εκφραστούν, με αναφορές στις αντίστοιχες ανακοινώσεις που υπογράφουν οι ίδιοι.

Θέσεις συνδικαλιστών

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι δεν πρόκειται για «καταγγελία που ήρθε στην εφημερίδα μας» αλλά για δημόσιες θέσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων ως προς τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στην καταγγελία των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων που σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «πραξικόπημα σε τουλάχιστον 7 ΕΛΜΕ από στελέχη των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ», τα οποία στελέχη «άλλαξαν τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους και καταψήφισαν την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής», αλλά και σε έτερη ανακοίνωση που συνυπογράφουν εκπρόσωποι 17 ΕΛΜΕ της χώρας με την οποία καταγγέλλεται η «απαράδεκτη, αντισυναδελφική και πραξικοπηματική μεθόδευση, που έγινε με την πλήρη ανοχή και αποδοχή του προεδρείου της Γ.Σ. από ορισμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ».

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ, παρατίθενται εν συντομία οι απαντήσεις της ΔΑΚΕ Καθηγητών και των ΣΥΝΕΚ που κατονομάζονται. Επομένως, μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε όσα υποστηρίζει η ΟΛΜΕ, ότι «δεν ερωτήθηκαν οι εκπρόσωποί της», όταν οι θέσεις των θιγόμενων παρατάξεων αναφέρονται χωρίς καμία προσπάθεια απόκρυψης.

Η ανακοίνωση

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ μάς εγκαλεί που δεν δημοσιεύσαμε αυτούσια την ανακοίνωσή της από τις 17/10, ανακοίνωση συνολικής έκτασης 904 λέξεων, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ. Ενημερώνουμε την Ομοσπονδία ότι στην ηλεκτρονική μορφή της «Εφ.Συν.» υπάρχει σχετική ανάρτηση με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ («Η ΟΛΜΕ προαναγγέλλει συνέχεια των αγώνων “με άλλους τρόπους”», efsyn.gr, 18/10/2021). Παρ’ όλα αυτά, δεσμευόμαστε περαιτέρω για την ανάρτηση του συνόλου της ανακοίνωσης ηλεκτρονικά.

Για εμάς, αγαπητοί κύριοι, είναι φανερό ότι αυτό που ενόχλησε είναι η προβολή των απόψεων που χαρακτήρισαν «πραξικόπημα» τα γεγονότα στη Γενική Συνέλευση, δηλαδή την αιφνίδια αλλαγή στάσης κάποιων προέδρων ΕΛΜΕ που ενώ είχαν από τα σωματεία τους «εντολή» συνέχισης/επαναπροκήρυξης της απεργίας ψήφισαν τη λήξη της. Τα πώς και τα γιατί, οι δυνατότητες αντίδρασης του κλάδου στα αντιεκπαιδευτικά-αντεργατικά νομοθετήματα της κυβέρνησης είναι αυτά με τα οποία θα έπρεπε -κατά την ταπεινή μας γνώμη- να ασχολείται η ΟΛΜΕ και όχι με απειλές εναντίον μια εφημερίδας που έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών λειτουργών.

Πηγή : www.efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *