Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης: Κυρώσεις για όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν

Η επιτροπή Βιοηθικής έχει δώσει το πράσινο φως για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, και γι’ αυτούς θα μιλήσει αργότερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του.

Σε πρώτη φάση, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά στους εργαζόμενους σε δομές περίθαλψης ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρίες και χρονίως πασχόντων αλλά και τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία. Το μέτρο πιθανότατα θα ισχύσει από τον Αύγουστο.

Το καθεστώς υποχρεωτικότητας θα προβλέπει και κυρώσεις για όσους αρνηθούν, δηλαδή είτε μετακίνηση σε άλλη θέση είτε ακόμη και διαθεσιμότητα με μισθολογικές επιπτώσεις.

Νέα μέτρα στην εστίαση: Ανοίγουν την Παρασκευή οι εσωτερικοί χώροι

Το δεύτερο που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι η έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών χώρων ψυχαγωγίας από την Παρασκευή, με επικρατέστερο σενάριο, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, να είναι μόνο για εμβολιασμένους, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Το μέτρο αυτό αφορά καφέ, εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.

Σε αυτό το σενάριο εξετάζεται να είναι όλοι καθήμενοι ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται και το όριο πληρότητας που θα έχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στις συσκέψεις αυτές δε φαίνεται να προκρίνει την λειτουργία εσωτερικών μικτών χωρών, δηλαδή αυτό που αρχικά είχε ανακοινωθεί να υπάρχουν και χώροι που θα μπαίνουν και ανεμβολίαστοι με μοριακό ή rapid test.

Πηγή : www.dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *