Την άμεση λήψη μέτρων ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου

Την άμεση λήψη μέτρων ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου

Θέμα: Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

κ. Διοικητή,

Α. Με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊου στον Νοσοκομείο Σύρου, προκειμένου α) Να προστατευτεί η Υγεία των συναδέλφων και β) Να μην αποτελέσει το ίδιο το Νοσοκομείο παράγοντα διασποράς του ιού στο νησί θεωρούμε επιβεβλημένο:

  • Να πραγματοποιηθούν τεστ σε όλους τους συναδέλφους που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό καθώς και στο οικογενειακό του περιβάλλον.

  • Να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό για 14 ημέρες.

  • Όλοι οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ανοσοκαταστολή, κλπ) και δεν ανήκουν στις προβλεπόμενες από τις μέχρι τώρα ΠΝΠ ομάδες, πρέπει να προστατευτούν/απομακρυνθούν άμεσα από πόστα που έχουν επαφή με κοινό.

Β. Λόγω νησιωτικότητας, παρά το γεγονός ότι το Νοσοκομείο μας δεν έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, καλείται να ανιχνεύσει /διαγνώσει και να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά μέχρι την διακομιδή τους σε Νοσοκομείο Αναφοράς.

Κατά την άποψη του Συλλόγου είναι απαραίτητο να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

  • Όλα τα περιστατικά που έρχονται στο νοσοκομείο καθώς και οι οικείοι τους (σε περίπτωση θετικών περιστατικών), θα πρέπει να εξετάζονται άμεσα για covid19 σύμφωνα και με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

  • Το νοσοκομείο πρέπει να έχει την δυνατότητα να κάνει την εξέταση με άμεσο τρόπο Εξοπλισμός, αντιδραστήρια και κατάλληλο προσωπικό τώρα, για να γίνεται η εξέταση στο νησί! Δεν είναι αποδεκτό να περιμένουμε 2-3 μέρες για να πάρουμε αποτελέσματα και εντωμεταξύ οι συνάδελφοι να δουλεύουν!

  • Επαρκή ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους όλων των υπηρεσιών τώρα.

  • Προσλήψεις προσωπικού άμεσα προκειμένου να υπάρχει εφεδρεία για το ήδη μη επαρκές (σε αριθμό) και γερασμένο προσωπικό καθώς και για την λειτουργία της ΜΑΦ. Δεν λύνεται το πρόβλημα μέσω εθελοντισμού.

Αντιλαμβάνεστε, ότι εάν υπάρξει διασπορά της νόσου στο Νοσοκομείο, με την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργήσει. Επιπλέον θεωρούμε αυτονόητο ότι το Νοσοκομείο πρέπει να προμηθευτεί επαρκή υγειονομικό υλικό διαφορετικά κινδυνεύει να νοσήσει μεγάλο μέρος του προσωπικού. Συμφωνούμε πλήρως με την συνημμένη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Αικατερίνη Καλογεράκη

Άννα Καμπάνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *