Το «χαστούκι» στον Τουρισμό και οι περιορισμοί στα νησιά

Σε αναθεώρηση με τις λίστες των «πράσινων» και «πορτοκαλί» ταξιδιωτικών προορισμών προχώρησε η Βρετανία.

Οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών της Ισπανίας, όπως η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα και η Μινόρκα, αναμένεται να αφαιρεθούν από την «πράσινη λίστα» των Βρετανών ταξιδιωτών ύστερα από την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα και η Μινόρκα που ανήκουν στα νησιά των Βαλεαρίδων, θα μπορούσαν να προστεθούν στην «πορτοκαλί λίστα» υπό τον φόβο της ανοδικής πορείας των κρουσμάτων της Covid- 19.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά νησιά παραμένουν στην «πορτοκαλί λίστα».

«Γεγονός» η αβεβαιότητα για τις ασφαλείς χώρες

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραν Σαπς, προειδοποίησε τους πολίτες ότι η αβεβαιότητα για τις ασφαλείς χώρες, σε ό,τι αφορά τη νόσο Covid-19, είναι πλέον «γεγονός».

Στα νησιά των Βαλεαρίδων, τα κρούσματα της πανδημίας είχαν αρχίσει να αυξάνονται προτού προστεθούν στην «πράσινη λίστα», ωστόσο συνέχισαν να αυξάνονται μετά την εισροή Βρετανών παραθεριστών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όσοι Βρετανοί ταξιδεύουν σε «πορτοκαλί χώρες», όπως η ηπειρωτική Ισπανία, πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία.

Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Ωστόσο, από τις 19 Ιουλίου η υποχρεωτική καραντίνα θα καταργηθεί για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς και για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών που θα επιστρέφουν από τις «πορτοκαλί χώρες».

Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία μπαίνουν στην «πράσινη λίστα»

Εκτός από τους προορισμούς που ενδέχεται να βγουν σήμερα από την «πράσινη λίστα», ορισμένοι θα μπορούσαν να προστεθούν σε αυτήν.

Η Ιταλία, η Γερμανία και η Πολωνία συγκαταλέγονται στους προορισμούς που πιθανότατα θα προστεθούν στην «πράσινη λίστα», ενώ υποψήφιες είναι και οι Αυστρία, Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία και Ελβετία.

Η TUI

Υπενθυμίζεται ότι νέες ακυρώσεις πτήσεων και πακέτων διακοπών ανακοίνωσε η TUI UK, από Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ακυρώσεις ξεκινούν από 19 Ιουλίου και φτάνουν έως τα τέλη του μήνα, επηρεάζοντας και κάποιους ελληνικούς προορισμούς, εκτός των μεγάλων, μεταξύ αυτών και των Χανίων.

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται διακοπές, συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων μόνο για πτήσεις και διαμονή προς τα Χανιά στην Κρήτη που πρόκειται να αναχωρήσουν έως και τις 26 Ιουλίου 2021.

Όπως αναφέρει η TUI στην ανακοίνωσή της, «Οι διακοπές σας θα ακυρωθούν και θα μπορείτε να αλλάξετε την κράτησή σας σε άλλη ημερομηνία χωρίς χρέωση ή να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων:

  • Εάν το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) συμβουλεύει κατά των μη απαραίτητων ταξιδιών στο εξωτερικό.
  • Εάν η κυβέρνηση για τον προορισμό στον οποίο ταξιδεύετε αποφασίζει να επιβάλει καραντίνα κατά την άφιξη και δεν υπάρχει η επιλογή να παραιτηθεί αυτής της περιόδου καραντίνας παρέχοντας αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικό τεστ COVID-19 ή για πλήρη εμβολιασμό
  • Εάν τα σύνορα για η χώρα στην οποία ταξιδεύετε είναι κλειστά για αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Εάν έχετε κράτηση για οποιονδήποτε προορισμό στην κόκκινη λίστα, η οποία απαιτεί να καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την επιστροφή σας».

Πηγή : https://www.voucherergasia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *