Από τον περασμένο Μάρτιο στη Γαλλία είχαν επιταχθεί όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ

«Αυτό που μας έδειξε ο Covid είναι η απόλυτη μοναξιά του ασθενή»
Στην εμπειρία της ως αναισθησιολόγος γιατρός στην κλινική Τenon στο Παρίσι και στην συνεργασία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρθηκε μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, η Χρυσούλα Παπαγεωργίου.

«Η απάντηση στο ερώτημα για το αν θα έμπαινε ο ιδιωτικός τομέας στη διαχείριση της κρίσης ήταν αυτονόητη ήδη από το πρώτο κύμα» σημείωσε η κα Παπαγεωργίου.

Όπως είπε, «στην αρχή ο ιδιωτικός τομέας δεν ήθελε να συμμετέχει, στη συνέχεια, ήδη από το Μάρτιο όταν αυξήθηκε η ένταση της υγειονομικής κρίσης, ο ιδιωτικός τομέας που διέθετε κλίνες ΜΕΘ επιτάχθηκε τόσο για περιστατικά Covid όσο και για άλλα νοσήματα».

Η κα Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι «έχει αυξηθεί η νοσηρότητα και η θνητότητα από μη Covid ασθένειες» εξηγώντας ότι «υπάρχει ένας τεράστιος όγκος, μη Covid ασθενών που έχουν παραμελήσει τις θεραπείες τους».

διαβάστετε επίσης : «Αττικόν»: «Να έρθει η κυβέρνηση να διαλέξει ποιος θα νοσηλευτεί»

«Μέσα σε λίγους μήνες, έχουμε χάσει ότι κερδίσαμε τα τελευταία 20 χρόνια σε ότι αφορά τη διαγνωστική προσέγγιση για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας γιατί έχουμε μείνει πίσω στις διαγνώσεις και στις θεραπείες».

Σχετικά με την εμπειρία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Γαλλία, υπογράμμισε ότι «η ατέλειωτη μοναξιά των ασθενών για τους οποίους δεν μπορείς να κάνεις κάτι, έχει σημαδέψει όλους τους υγειονομικούς.

Η ατέλειωτη μοναξιά των ασθενών ήταν από τις πιο τραγικές εμπειρίες της ζωής μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή : https://www.avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *