Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Γιατί δεν κάνετε το πρόστιμο 534 ευρώ να μην έχετε και πάρε δώσε;

Την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η αύξηση του προστίμου από τα 300 ευρώ στα 500 ευρώ για την παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Την αύξηση του προστίμου για την παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό στηλίτευσε, μεταξύ άλλων, στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για την πανδημία.

«Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η απόφαση; Είναι θέμα χρημάτων ή μη τήρησης των μέτρων; Είναι μικρό το πρόστιμο των 300 ευρώ για το μέσο πολίτη; Έχετε εικόνα τι σημαίνει για ένα εργαζόμενο που παίρνει 534 ευρώ με τα μέτρα στήριξής σας και να πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την απόφαση», συνέχισε. «Σηματοδοτεί το αίσθημα αδικίας που υπάρχει στην πλειοψηφία των πολιτών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι γενικευμένο το αίσθημα αδικίας», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Για να πάει στο περίπτερο κάποιος πρέπει να στείλει SMS αλλά την ίδια στιγμή κάποιος μπορεί να κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Ντουμπάι.

Δε σας λέμε ότι τα μέτρα δεν είναι χρήσιμα και αναγκαία αλλά πρέπει να ισχύουν για όλους. Αυξάνετε το πρόστιμο στους φτωχοδιαβόλους».

«Κάντε το πρόστιμο 534 ευρώ, ώστε όσα παίρνει, τόσα να δίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, επισημαίνοντας πως μεγάλο μέρος της κοινωνίας εξαρτάται από τα έκτακτα βοηθήματα και επιδόματα.

Νωρίτερα, κατά την πρωτολογία του, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε και τα ακόλουθα ερωτήματα στον κ. Μητσοτάκη: «Έχετε αναρωτηθεί γιατί διαρκώς επιστρατεύετε την έννοια της ατομικής ευθύνης; Γιατί διαρκώς μιλάτε για πολίτες που δεν πειθαρχούν, όπως λέτε, στα συνεχόμενα lockdown; Γιατί βασικό σας έργο -εκεί έχετε καλό συντονισμό, είναι αλήθεια- είναι η επιτήρηση και η επιβολή προστίμων και γιατί οι πολίτες -αν ισχύει αυτό- δεν πειθαρχούν;».

«Διότι δεν σας έχουν εμπιστοσύνη, κύριε Μητσοτάκη. Σε εσάς δεν έχουν εμπιστοσύνη και στην κυβέρνησή σας. Διότι οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν και καταλαβαίνουν ότι έχετε χάσει τον έλεγχο. Διότι, οι πολίτες βλέπουν και καταλαβαίνουν ότι πορεύεστε στα τυφλά, βλέποντας και κάνοντας. Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχετε κουράσει πια τους πολίτες και κάθε μέρα τους κουράζετε όλο και περισσότερο», σημείωσε εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως στη δική του ομιλία ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως «πρόστιμο για τους παραβάτες, για όσους επιμένουν συνειδητά να παραβιάζουν τα μέτρα, θα αυξηθεί, από τα 300 ευρώ στα 500», προκειμένου «να μπορούμε να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας».

Πηγή : https://www.ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *