Β.Κικίλιας: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα «για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος»(βίντεο)

Χωρίς να κάνει καμία αυτοκριτική ως προς την ευθύνη της κυβέρνησης ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε ότι δεκάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα, πριν από υγειονομικούς, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αυτό συνέβη για «για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος» και επειδή έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το πράσινο φως. «Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στα 400.000 εμβόλια της Pfizer που έχουμε για τον Ιανουάριο» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας για την κριτική που δέχθηκε «όλα τα πράγματα έχουν ένα μέτρο και ένα όριο»

Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα των δεκάδων εμβολίων κατά προτεραιότητα για τους κυβερνητικούς παράγοντες, πριν ακόμη εμβολιαστούν οι υγειονομικοί έφτασε να γίνεται θέμα στο Politico ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι «είναι μηδαμινός ο αριθμός» και μετακυλίει την ευθύνη της απόφασης στην Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο μόνο «μικρά λάθη» ως προς τη διαδικασία, λόγω του μεγέθους του εγχειρήματος, τα οποία υποστήριξε ότι «θα τα διορθώσουμε». «Ήμουν ο πρώτος ο οποίος μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα στο οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνουν και μικρά λάθη, αστοχίες, να τα διορθώσουμε, να δεχθούμε την κριτική» είπε.

«Όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα μέτρο και ένα όριο. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα μέτρο και ένα όριο. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες» πρόσθεσε.

«Για λόγους ασφαλείας, για να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος»

Ο υπουργός υποστήριξε συνεχίζοντας την απάντηση του ότι η συγκεκριμένη προτεραιοποίηση έγινε για λόγους ασφαλείας. «Μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς που θα εμβολιάσουμε και μετά τα γηροκομεία μας, τις κλειστές δομές και μετά τις ευπαθείς ομάδες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή την δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος» είπε και πρόσθεσε: «Τους εμπιστεύομαι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στα 400.000 εμβόλια της Pfizer που έχουμε για τον Ιανουάριο».

Για το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου όπως έγινε γνωστό από τον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ ακυρώθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών για να εμβολιαστούν κυβερνητικοί παράγοντες ο υπουργός απάντησε ότι «σε ένα από τα νοσοκομεία μας προσήλθαν σε μεγαλύτερο αριθμό, αμέσως στείλαμε παραπάνω εμβόλια και πέντε υγειονομικοί θα εμβολιαστούν αύριο το πρωί». «Έχουμε μπροστά μας πολλούς μήνες μίας πολύ μεγάλης προσπάθειας. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όλοι μας υπεύθυνοι πολίτες, πολιτικοί, μέσα, θα στεκόμαστε στους οποιουσδήποτε θέλουν να δημιουργήσουν θέματα μεγαλύτερα από την αναλογία την οποία θα πρέπει. Επαναλαμβάνω, την κριτική την δέχομαι εγώ πρώτος για όλους» δήλωσε.

Μάλιστα, ο υπουργός σημείωσε ότι «προβλήματα θα παρατηρηθούν» και έδωσε την εικόνα από άλλες χώρες. «Σε ένα γηροκομείο στη Γερμανία μπήκαν παραπάνω δόσεις από αυτές που έπρεπε και κινδύνευσαν πέντε άνθρωποι. Σε μία δομή στην Αγγλία δεν αποθηκεύτηκαν σωστά και στη σωστή ψύξη τα εμβόλια της Pfizer και καταστράφηκαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο διεθνές μέσο Politico με χθεσινό άρθρο του υπό τον τίτλο «Σφοδρές αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοιού αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης πριν από γιατρούς» αναφέρεται στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, καθώς προτεραιοποίησε τον εμβολιασμό τουλάχιστον εκατό στελεχών της, την ώρα που οι γιατροί πρώτης γραμμής δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Δείτε το βίντεο :

Πηγή : https://thepressproject.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *