Βρήκαν την πανδημία ως χρυσή ευκαιρία για να «τελειώσουν» τις Αργίες

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

«Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν βρει την πανδημία ως χρυσή ευκαιρία για να τελειώνουν μια και καλή με τις Κυριακές, τις Αργίες, το 8ωρο και γενικότερα κάθε εργατική μας κατάκτηση. Αντί να παίρνουν μέτρα για την προστασία της υγείας μας ισοπεδώνουν τα πάντα, γυρνώντας μας 100 χρονιά πίσω και καταδικάζοντας μας σε δουλειά με όρους που μας εξοντώνουν. Εδώ και χρόνια προετοιμάζουν τη δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, 12 ώρες την ημέρα κάτι που οι εμποροϋπάλληλοι το ζούμε ήδη στο πετσί μας με 10ωρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Η αργία της Κυριακής ξηλώνεται μεθοδικά. Δεν έχουν αφήσει Κυριακή για Κυριακή όρθια. Τώρα βάζουν στο στόχαστρο και την 1η Κυριακή του χρόνου, 3 Ιανουαρίου.

Στο σωματείο μας φτάνουν καταγγελίες για προγράμματα ακόμα και σε μέρες επίσημων Αργιών 25 και 26 Δεκέμβρη και 1 Γενάρη για την εξυπηρέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ θεωρείται αυτονόητο η εργασία σε ημέρες που χρόνια τώρα έχουν καθιερωθεί ως κατ’ έθιμον αργίες όπως είναι η 2η ημέρα του χρόνου και η Καθαρά Δευτέρα.

Εμείς οι εμποροϋπάλληλοι ξέρουμε καλά ότι η επίθεση στα δικαιώματα μας, στο ωράριο μας, στις Κυριακές και τις Αργίες είναι βαρέλι δίχως πάτο και η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας, η οργάνωση της πάλης μας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, τη νομοθετική κατοχύρωση της, για ανθρώπινα ωράρια εργασίας και την κάλυψη των αναγκών μας.

Το 2021 ας κάνουμε το βήμα περισσότεροι συνάδελφοι σπάζοντας το φόβο και την απογοήτευση και ας δυναμώσουμε το δικό μας όπλο, το σωματείο μας απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθηνάς θα βρεθεί σε εργασιακούς χώρους καλώντας τους εμποροϋπαλλήλους να σηκώσουν το ανάστημα τους, να δυναμώσουμε το συλλογικό μας αγώνα για μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας.

Καλή χρόνια με υγεία και δύναμη σε όλους τους συναδέλφους και στις οικογένειες τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *