Ξενοδοχοϋπάλληλοι: «Τρέχουν» για τις Συλλογικές Συμβάσεις στην Κρήτη!

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κρήτη και ιδιαίτερα σε Ηράκλειο και Λασίθι αγωνιουν για τις συλλογικές συμβάσεις. Μαλιστα για το θέμα πήρε θέση η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ)

Το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων είναι έτοιμο να προσφύγει στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για το θέμα

Ωστόσο ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στο Νομό Λασιθίου με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων να θέτει και αυτή ζήτημα εκλογής νέας διοίκησης, κάτι που δεν μπορεί α γινει λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

«Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΟΕΕΤ που καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων να παρέμβει για να υπογραφούν οι Συμβάσεις και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε πως στους δύο μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας του Ν. Λασιθίου και τον Ν. Ηρακλείου στην Κρήτη, από τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων γίνεται μια προσπάθεια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Με αποφάσεις που στερούνται νομικών αλλά και ηθικών και λογικών επιχειρημάτων, ζητούν από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας την ένταξη των εργαζομένων στην Εθνική Κλαδικής Σύμβαση Εργασίας, που στο οικονομικό πλαίσιο δεν υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν όμως διαφορές στο θεσμικό πλαίσιο και σε κεκτημένα δεκαετιών που για πρακτικούς λόγους δεν προβλέπονται στην Εθνική Κλαδικής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (όπως π.χ. η μεταφορά των εργαζομένων κ.α.)

Ο ισχυρισμός της ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου Κρήτης, πως η θητεία του Δ.Σ. έληξε είναι πέρα για πέρα προσβλητική προς τους εργαζόμενους καθώς η θητεία όλων των Δ.Σ. έχει παραταθεί με κρατική εντολή μέχρι 30/06/2021. Αλήθεια αν βγει από την Κυβέρνηση ένα νέο οικονομικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και θα έπρεπε το Δ.Σ. της ένωσης να πραγματοποιήσουν μια μελέτη ή μια αίτηση προς το δημόσιο για να την καρπωθούν θα ήταν νομιμοποιημένοι να το πράξουν;

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την Ένωση του Ν. Λασιθίου, όταν είναι να υπογράψουν την τοπική σύμβαση δεν έχουν κάνει εκλογές και δεν έχουν διοίκηση νόμιμη. Όταν είναι για άλλες δραστηριότητες μια χαρά συμμετέχουν.

Αλήθεια εφόσον δεν έχουν εκλέξει διοίκηση όπως επικαλούνται, άραγε συμμετέχουν στο πρόσφατο Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΞ; Κι αν ναι με ποιους αντιπροσώπους;

ΑΡΚΕΤΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.

Καλούμε την ΠΟΞ να παρέμβει στα μέλη της, μιας και οι δύο ενώσεις είναι μέλη της ΠΟΞ ώστε να υπογραφθούν οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις, ώστε απρόσκοπτα να επικεντρώσουμε στην έναρξη μιας δύσκολης Τουριστικής σαιζόν.

Η ΠΟΕΕΤ δηλώνει την στήριξη και την αλληλεγγύη της στα δύο πρωτοβάθμια Σωματεία μας και θα στηρίξει τις προσπάθειες τους για την υπογραφή των συμβάσεων.

Φυσικά επιθυμούμε την λύση του προβλήματος άμεσα, ωστόσο η συνδικαλιστική μας αντίδραση θα είναι μεγάλη εφόσον παραμείνει το πρόβλημα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ & ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ»», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή : https://www.voucherergasia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *