Υπέρογκο το κόστος της μάσκας για τους πολίτες

Με την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και μάλιστα με πρόστιμο αν δεν τηρείται το μέτρο, το κόστος για τους πολίτες και για τον οικογενειακό προγραμματισμό αυξάνεται υπέρογκα μέσω πανδημίας και ύφεσης…

Αν σκεφθεί κανείς πως η μάσκα κοστίζει 1 ευρώ ή 1.20 ευρώ και θα πρέπει να αλλάζουν τουλάχιστον 3,4 φορές την ημέρα όλα τα μέλη της οικογένειας. Το κόστος σε μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να φτάσει από 300 εω και 440 ευρώ το μήνα… δηλαδή ένα μισθό μόνο για τις μάσκες εν μέσω κρίσης.

Επίσης να σημειωθεί ότι τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να αλλάζουν μάσκα σε κάθε διάλλειμα με το κόστος να αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης αναρωτήθηκε μιλώντας στο Mega, ποιος θα επιβαρύνεται το κόστος για να έχει το παιδί στο σχολείο τις 3-4 μάσκες που θα χρειαστούν;

«Μπορούμε να κατασκευάσουμε και στο σπίτι μας είναι απλό και φτηνό» απάντησε ο Ν. Παπαθανάσης σημειώνοντας ότι πρεπει να φοράνε όλοι «και οι εργαζόμενοι και οι πελάτες στα καταστήματα θα πρέπει να φορούν μάσκες, ταξί και ΜΜΜ».

«Όπως φοράμε κράνος θα φοράμε και μάσκα είπε ο Ν. Παπαθανάσης στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι θα μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα» χωρίς καμία απάντηση ούτε για το υπέρογκο κόστος στους πολίτες, ούτε για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό, ούτε και τα πρόστιμα την τιμωρητική λογική που ανάγει ως καθημερινή του πρακτική το κράτος.

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στο ΣΚΑΙ πέταξε την μπάλα στον Άδ. Γεωργιάδη, για αυτό δεν έδωσαν καμία απάντηση εκτός από το να παραπέμψουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Νωρίτερα, στο ίδιο κανάλι, ο Στέλιος Πέτσας απείλησε με επιστροφή στην καραντίνα λέγοντας ότι πρέπει να έχουμε: «Πειθαρχία για να μην ξαναγυρίσουν τα μέτρα» «Τα πρόστιμα αφορούν τους καταστηματάρχες αλλά και τους πολίτες» πρόσθεσε τονίζοντας την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας.

Την ίδια ώρα διαβάζουμε σε άρθρο της Ναυτεμπορικής, πως η κυβέρνηση προσδοκά τζίρο 220 εκ. από την ελληνική αγορά μάσκας ενώ στα αυτιά μας ηχεί ακόμα ο Υπουργός Ανάπτυξης που «καμάρωνε» για τις επενδύσεις που άνοιξαν με αφορμή τον κορωνοϊό και την κρίση που πρέπει να δούμε ως ευκαιρία.

Δεν μπορεί λοιπόν να μην γεννά υποψίες η υποχρεωτικότητα του μέτρου, παρά τις αμφίσημες δηλώσεις των ειδικών και τις αντιφάσεις του κ. Τσιόδρα. Το πρόβλημα είναι ότι πάλι οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ενώ την ίδια ώρα κάποιοι προσβλέπουν στην κερδοφορία.

Πηγή : http://www.avgi.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *