Υπουργός αλλεργικός στον συνδικαλισμό!!

Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αναμένεται σύντομα στην δημοσιότητα, θα έχει και παρεμβάσεις στα συνδικαλιστικά . Παρεμβάσεις τις οποίες ο Υπουργός εργασίας κ Γιάννης Βρούτσης ήθελε να περάσει επί εποχής υπουργείας τους στην κυβέρνηση Σαμαρά . Σήμερα όμως εν μέσω υγειονομικής κρίσης βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να περάσει αντεργατικά μέτρα και να ποινικοποίηση αγώνες συνδικαλιστών που έτσι κι αλλιώς ο κ Βρούτσης έχει αλλεργία με το συνδικαλίζεσθαι .

Μερικά από τα μέτρα που διαρρέουν στον τύπο είναι τα εξής.

– Μειώνεται ο αριθμός των μελών της διοίκησης μίας συνδικαλιστικής οργάνωσης που προστατεύονται νομικά.

– Απόλυση συνδικαλιστή: Θα προστεθεί στους όρους απόλυσης συνδικαλιστή και η υποβολή μήνυσης σε βάρος του, αλλά και η παρεμπόδιση συναδέλφων του που επιθυμούν να εργαστούν.

– Αποζημίωση εργοδότη: Θα παρέχεται η δυνατότητα στον εργοδότη να διεκδικήσει αποζημίωση σε περίπτωση που μια κινητοποίηση κριθεί παράνομη, καταχρηστική ή και τα δύο.

– Ενημέρωση εργοδότη: Θα απαιτείται η έγκαιρη ενημέρωση της εργοδοτικής πλευράς σχετικά με το προσωπικό ασφαλείας και τα αιτήματα της κινητοποίησης

– Προσωπικό ασφαλείας: Θα πρέπει να καθορίζεται συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων, που θα απασχολούνται ως προσωπικό ασφαλείας κατά την διάρκεια απεργιών, όχι μόνο στον δημόσιο τομέα (όπως προβλέπεται σήμερα) αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

– Λήψη απόφασης: Θα υπάρχει συνδυασμός ανάμεσα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και στην παρουσία του 50% των οικονομικά ενεργών μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στη γενική συνέλευση

Τι προσδοκά η κυβέρνηση με τα μέτρα.

Καταρχήν την οικονομική εξάντληση των σωματείων και αυτό διότι όταν μία απεργία κρίνεται είτε παράνομη είτε καταχρηστική ο εργοδότης θα αξιώνει αποζημίωση . Σχεδόν στο σύνολό τους όλες οι απεργίες βγαίνουν από τα δικαστήρια παράνομες η και καταχρηστικές !!

Για το προσωπικό ασφαλείας σε κάθε απεργία ο εργοδότης θα αξιώνει όσο δυνατόν περισσότερο αριθμό εργαζομένων και θα το πετυχαίνει καθώς ο νόμος θα του το επιτρέπει . Ουσιαστικά νομιμοποιείται η ανταπεργία. Στην παρεμπόδιση συναδέλφων που επιθυμούν να εργαστούν την ημέρα απεργίας , ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι να εμποδίσει αλλά να πείσει .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *